Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A celluláris medicina

 

A sejtszintű egészség programja

A legfontosabb orvosi áttörés annak felismerése volt, hogy a leggyakoribb betegségek oka: vitaminhiány és a sejt-bioenergia hiánya” M. Rath

  • A sejtek az élet legfontosabb egységei, miniatűr gyárak, melyek felelősek az élet fenntartásáért

  • Az egészséget és betegséget a sejtek működése határozza meg

  • Minden sejt állandó utánpótlást igényel bioenergia-tápanyagokból, vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak formájában. A mikro-tápanyagok hiánya nehezen felismerhető, mert nem érzünk éhséget vitaminok és alapvető tápanyagok után.

  • A tápanyagok testünkben csapatban (szinergikusan) dolgoznak, s így nagyobb biológiai hatást érnek el, mint amire egymástól függetlenül képesek..

  • A CELLULÁRIS MEDICINA PROGRAM megközelítése kihasználja a tápanyagok szinergiáját, mint természetes erőforrásokat a betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez. Kombinálva a megfelelő tápanyag-csapatokat nagyobb hatást fejtünk ki az egészség érdekében, mint egyetlen tápanyag nagy adagjával (megadózis)

  • A betegségek leggyakoribb oka a krónikus tápanyaghiány a sejtek szintjén, és a sejtegészség-program tudományos magyarázatot és igazolást ad erre.

  • A sejt-bioenergia lényeges a megfelelő sejtműködéshez., pl. a szív megfelelő szivattyú-működése. A legfontosabb tápanyagok, melyek bioenergiával látják el a szívizom sejtjeit a C-vitamin, a karnitin aminosav, a Q10 koenzim, a magnézium és a B-1 és B-6 vitaminok és más velük szinergiában működő tápanyagok.

  • A kollagén stabilitása nagyon fontos testünk lágy és meszes kötőszöveteinek egészséges működéséhez. A kötőszövet optimális szilárdsága a lágy szövetekben fontos a szívinfarktus, stroke, öregedés és a rák megelőzésében. A meszes szövetekben lévő kötőszövetek optimális stabilitása fontos a csontritkulás, fogszuvasodás és a fogágybetegségek megelőzésében.

  • A C-vitamin, lysin és prolin aminosavak kritikus szerepet játszanak a kollagének és a kötőszövetek stabilitásában.

  • Ellentétben az állatokkal az emberi test nem termel C-vitamint és lizint, e két tápanyag pótlása lényeges a szív és érrendszer optimális egészségéhez.

Dr. Rath igazolta és tudományosan bizonyította, hogy az egészség vagy betegség kérdése nem a szervek, hanem a sejtek szintjén dől el.

Minden sejt állandó utánpótlást igényel speciális tápanyagokból (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak) melyek szinergikusan/egymás hatását támogatva és fokozva/ működnek. Egy vagy több ilyen esszenciális tápanyag krónikus hiánya rossz sejtműködéshez és betegséghez vezet.


 

Könnyen felismerhető-e a tápanyaghiány? Érezzük-e a vitaminéhséget?

A válasz: nem, és ez az oka annak, hogy miért van annyi krónikus betegség, mint pl. szívbetegség, magas vérnyomás, rák, melyeket „csendes” betegségeknek hívnak. Lassan, évek, évtizedek alatt fejlődnek ki, nem veszünk róluk tudomást, míg nem tapasztaljuk a tüneteket. Nem érzünk éhséget azon tápanyagok után, melyek alapvetően fontosak a sejtszerkezet és sejtműködés szempontjából, felelősek a szerveink – szív, véredények, máj, agy - optimális működéséért.

 

forrás: http://www.dr-rath-egeszsegszovetseg.org/